رابطه پدر و پسر چگونه بايد باشد؟


بر طبق يافته هاي مرکز مشاوره آويژه برقراري ارتباطي درست و اصولي با فرزندان مخصوصا پسران، کار پيچيده اي است. جالب است  بدانيد نقش پدر در اکثر موارد موثر تر از مادر است. اما به دليل مشغله هاي کاري پدران، معمولا تاثيرشان در زندگي فرزندان روز به روز کمرنگ وکمرنگ تر مي شود.


رابطه پدر و پسر مخصوصا در اين عصر کمي پيچيده به نظر مي رسد. به دليل هم جنس بودن و علاقه مردان به قدرت، معمولا  پدر و پسر همديگر را رقيب خود مي دانند يا مي خواهند نظرات خود را به کرسي بنشانند. رابطه پدر و پسر نياز به مهارت دارد که با کمي مطالعه در مورد آن ها مي توانيد به پدر خوب و نمونه اي تبديل شويد.


پدر هر چه قدرتمند تر باشد، خانواده در امنيت رواني بيشتري خواهد بود. پدر با قدرت و هيبتي که دارد قطعا الگوي مناسبي براي پسر است. مردانگي اولين صفتي است که پسر از پدر مي آموزد.گاهي هم لازم نيست آموزش خاصي ببيند کافيست پدر نقش خود را درخانواده به درستي انجام دهد و از خانواده اش در برابر مشکلات به خوبي محافظت کند و به قولش وفا کند، خود به خود پسر هم از روي رفتار پدرش ياد ميگيرد که چطور در آينده از خانواده اش نگهداري کند و چگونه به آن ها امنيت بدهد. در ادامه با مشاوران مرکز مشاوره آويژه همراه باشيد.



  • پسر قدرت حل مساله را از پدر مي آموزد


در روابط پدر و پسر اين موضوع بسيار مهم است. يکي از نقش هاي پدر، پيدا کردن راه هايي براي حل مشکلات است. پدرمعمولا نماينده عقل است. پدر ياد مي دهد که چطور بايد با چالش هاي زندگي روبرو شد و چطور بهترين انتخاب را در زندگي بگيريد.




  • پدر مسئوليت پذير، پسري مسئوليت پذير تربيت مي کند




پسران از پدرانشان مي آموزند که در زندگي مسئوليت پذير و متعهد باشند. تعهد، وفاداري و مسئوليت پذيري سه خصيصه اي است که بايد درخود پدر وجود داشته باشد. پدري که مدام بر سر اين مسائل با پسرش درگير است و هميشه به او تذکر ميدهد، قطعا درکار خودش مشکلي وجود داشته است.


اصلا اگر پسران بر سر مسئوليت پذيري با پدرانشان رقابت داشته باشند بسيار عالي مي شود. زيرا لازمه موفقيت هاي آينده پسر، پرورش خصوصيات مردانگي است. اگر پدران در اين زمينه الگوي خوبي براي پسرانشان باشند قطعا پسر به آغوش مادر پناه نمي برد. آن هم در حساس ترين زمان ممکن. زماني که بايد مرد شود.


اين ويدئو را حتما ببينيد: https://www.aparat.com/v/vqemus0




  • مديريت را ياد مي گيرند




مديريت خانه وظيفه اصلي پدر است. درست است که امور خانه بر عهده مادر است اما پدر مدير اجتماعي است و چون پسر فردا در همين اجتماع بايد فعاليت کند، پس بايد در اجتماع مدير خوبي باشد. پسران در اين زمينه از پدرانشان الگو برداري مي کند. زماني که پدرشان فکرش را نمي کند پسر درگوشه اي رفتارهاي پدر را زير نظر دارد و کارهاي او را مو به مو تکرار مي کند.




  • پدران منظم پسران منظمي دارند




نظم در زندگي يکي از مهم ترين اصول براي داشتن زندگي سالم و موفق است. پدري که بيشتر کارهايش از روي نظم باشد قطعا در خانه هم همه چيز سر جاي خودش است. در اين صورت خانواده به هم ريخته نيست و هر کس ساز خودش را نمي زند. اين نظم باعث مي شود پسر نيز در زندگي خصوصي اش منظم باشد.




  • پسر احترام را از پدر مي آموزد




فرزندان آيينه والدينشان هستند. آن ها به جزء جزء رفتار والدين خود توجه مي کنند. يکي از مواردي که پدر نقش بسيار مهمي دارد محترم شمردن جايگاه خود و اهالي خانه است. رفتار صحيح پدر با اعضاي خانواده، به پسر مي آموزد که براي ديگران ارزش قائل باشد. به آنها احترام بگذارد و با آنها درست صحبت کند. همچنين در اجتماع طوري برخورد کند که از او به نيکي ياد کنند. به پدران عزيز توصيه مي شود که در اين مورد روي رفتار خود خيلي دقت کنند.




  • پدر عشق ورزي به زن را به پسرش ياد مي دهد




محبت پدر به همسرش باعث مي شود که پسر هم ياد بگيرد چطور با يک زن بايد برخورد کرد. متاسفانه بعضي از مردان رفتار مناسبي با همسرانشان ندارند و در اکثر موارد از جملات امري استفاده مي کنند. اگر براي همسرتان ارزش قائل شويد ديگران براي شما ارزش قائل مي شوند و از طرفي بچه هايتان نيز هميشه شما را محترم مي دانند. اگر مشکلي با همسرتان داريد هيچ گاه در مقابل فرزندانتان دعوا نکنيد.


مخصوصا پسران در اين زمينه گوش هايشان تيز و چشمانشان بيناتر از هر زمان ديگري است و اينکه روي مادرشان نيز حساس هستند. پس به همسرتان عشق بورزيد و به او محبت کنيد و محبت را آموزش دهيد.


نکته : هر چه شخصيت پدران براي پسرشان محبوب تر باشد ميزان همزاد پنداري و همانند سازي آن ها نسبت به پدران خود بيشتر خواهد بود.


بيشتر بخوانيد: 17 نشانه احساس تنهايي در ميان مردان و ن


رابطه پدر و پسر در خانواده


بي توجهي پدر به پسر چه عواقبي دارد؟


بي توجهي پدران به پسران آثار مخربي را خواهد داشت؟


پسراني که پدرشان به آن ها بي توجه است معمولا:





  • اعتماد به نفسشان کم است.






  • احساس کوچک بودن و بي اهميت بودن ميکنند.






  • افسرده و نا اميد مي شوند.






  • قدرت تصميم گيري شان را از دست مي دهند.






  • عقده هاي رواني نهفته دارند.






  • پرخاشگر و عصبي مي شوند.






  • از زير بار مسئوليت شانه خالي مي کنند و به ديگران اهميتي نمي دهند.






  • متکي و ضعيف هستند.






  • نمي دانند که چگونه زندگي کنند و مديريت مالي و کنترل خود را از دست مي دهند.






  • خودشيفته هستند و انتقاد پذير نيستند.






  • مدام نگران و مضطرب هستند.






  • و با اين تفاصير احتمال بزهکاري آن ها بسيار زياد است و در شرايط خطرناکي قرار مي گيرند.





با مراجعه به مشاوره نوجوان مي توانيد اين مشکلات را به حداقل برسانيد.


رفتار پدر با پسر کودکش بايد چگونه باشد؟


معمولا نقش پدر در دوران کودکي پسر ناديده گرفته مي شود. در حالي که رابطه پدر و پسر از دوران کودکي اش شکل مي گيرد.  پدران به صرف اينکه کودکش چيزي متوجه نمي شود مسئوليت نگهداري و تربيت آن ها را به مادرشان مي سپارند. در صورتي که اين کار کاملا اشتباه است. اين کودک چون بيشتر به مادرش نزديک بوده به همان نسبت از پدرش فاصله مي گيرد. اين فاصله با رشد کودک بيشتر و بيشتر مي شود. زماني پدر متوجه اين موضوع مي شود که ديگر کودکش حرف او را قبول نمي کند. مخصوصا کودک پسر که پدرش برايش نقش الگوي قدرتمندي است. براي پيشگيري از اين مشکلات  بهتر است در مورد نکات تربيتي کودک بيشتر مطالعه کنيد. مشاوره کودک هم در اين زمينه به شما کمک خواهد کرد.


1. وقت بيشتري براي او بگذاريد


پدران معمولا سر کار هستند و زمان کمي براي همسر و فرزندشان دارند. اين حق را به آن ها مي دهيم که مديريت و هماهنگي شغلي با مسائل خانه کار سختي است. اما در همان زمان که خانه هستيد مي توانيد به پسر خود محبت کنيد پسران از همان دوران کودکي کمي لجباز و مغرور هستند و اين شما هستيد که بايد شروع کننده محبت باشيد. سعي کنيد نقاط مشترک خود را با آن ها پيدا کنيد. مثلا با آن ها فوتبال بازي کنيد. با آن ها به سينما برويد. در مورد چيزهايي که دوست دارد صحبت کنيد. کتاب ها و وسائلي که دوست دارد را براي او بخريد. در اين زمان فرزندتان به شما نزديک مي شود و شروع به همانند سازي مي کند. پسر ها دوست دارند که پدرشان با مدرسه و معلمانش آشنا شوند. از شرايط درسي شان باخبر شوند.


هر چه پدر بيشتر به کودک پسرش اهميت بدهد در آينده فرزندش با کمترين مشکلات رواني مواجه مي شود و به فردي قوي و مقتدر تبديل خواهد شد.


2.اهميت بردن و باختن را به او بگوييد


پدر تنها کسي است که با استفاده از تجربيات خود به پسرش مي آموزد که چگونه ببرد و چگونه در دوران باخت نا اميد نشود و با قدرت به راهش ادامه دهد. علاوه بر اين جنبه برد و باخت را نيز داشته باشد. پسري که از محبت و توجه پدر محروم است براي هميشه باختن را تجربه مي کند. به همين دليل نقش پدر بسيار بسيار مهم است. سعي کنيد در روزهاي برد و باخت پسرتان کنارش باشيد و به او ياد دهيد چطور با اين مسائل کنار بيايد.


3.به او ياد دهيد که چگونه از خود دفاع کند


حمايت پدر اصل مهم در روابط پدر و پسر است. پدر به پسرش مي آموزد که چطور بايد از خود در مقابل دشمنان از خود محافظت کند و زماني که حق او را پايمال مي کنند چگونه حق خود را بگيرد. کجا به خاطر مصالح خانواده سکوت کند. چه زماني پاسخ تحريکات را بدهد و چه زماني با آرامش صحنه را ترک کند. گاهي هم گذشت کند و آنقدر قوي باشد که از حق خود بگذرد اما هيچ گاه در برابر ظلم سر خم نکند. اين نکات کليدي است که پدر بايد با مثال به فرزندش بياموزد. اين موارد بسيار مهم است و نبايد آن را ناديده گرفت. نبايد اجازه داد پسر خام و نپخته و بدون هيچ علمي وارد اجتماع شود.


4.در کلام خود دقت کنيد


دل فرزندتان را نشکنيد. مخصوصا کودکان پسر که نسبت به لحن آمرانه و پرخاشگري حساس هستند و واکنش بدتري نشان مي دهند. کمي صبرتان را بالا ببريد و گاهي با منطق به آن ها بگوييد که کارشان اشتباه است. نه با پرخاشگري و زدن حرف هاي رکيک و فحش هايي که شخصيت پسرتان را خرد کند. در سايه مردانگي پدران نسبت به پسران است که خانواده اي آرام شکل مي گيرد و فرزندان به بهترين شکل تربيت مي شوند.


بيشتر بخوانيد: چيکار کنم همسرم بهم دروغ نگه؟


رابطه پدر و پسر در بيرون از خانه


نحوه رفتار پدر با پسرش نوجوانش بايد چطور باشد؟


مراحل رشد کودک به طور زنجير وار به هم متصل است. کودک علاوه بر اينکه براي داشتن جسمي سالم به تغذيه درست نياز دارد، بايد روح و روان او نيز تغذيه شود و در آرامش باشد. مثلا اگر کودکي خوبي داشته باشد و تمام موارد تربيتي را رعايت کرده باشيد قطعا در دوران نوجواني زجر کمتري مي کشيد. همينطور در دوران نوجواني اگر بتوانيد درست فرزندانتان را تربيت کنيد مي توانيد جواني سالم، فعال و پر انرژي و با جسم و رواني سالم به اجتماع تحويل دهيد. پس پدر و مادر نقش اول را مي زنند. در اين ميان پدران و پسران بايد رقابت و غرور را کنار بگذارند و دست در دست هم و هماهنگ پيش بروند.




  1. با پسرتان با احترام رفتار کنيد




شرط اول بهتر شدن روابط پدر و پسر در دوران نوجواني، احترام متقابل است. پدران عزيز در بدترين شرايط هم محبتتان را از همسر و فرزندتان دريغ نکنيد. زماني که شما به همسرتان محبت مي کنيد و احترام او را حفظ مي کنيد، به همان نسبت هم پسرتان متوجه مي شود که بايد احترام بزرگتر هاي خودش را حفظ کند. اين در عمل الگوبرداري نهفته است. بدون آنکه متوجه شويد او نوع رفتار شما را ثبت و ضبط مي کند. مخصوصا پسران که در دوران نوجواني سرکش تر مي شوند و شرايط پيچيده تري دارند بايد الگوهاي خوبي داشته باشند. اگر احترام به خانواده و افراد اجتماع را در ذهن خود جا بياندازيد مشکلاتتان با او به حداقل خواهد رسيد.




  1. به او کمک کنيد تا خودش را مديريت کند




معمولا پسران در دوران نوجواني، از لحاظ رواني و جنسي غير قابل کنترل مي شوند. پدران بايد در مورد اين دوران و مشکلاتش با پسرشان صحبت کنند و تجربيات خود را در اختيارشان بگذارند. اينکه چطور ميتوان جلوي اين احساسات را گرفت و چطور مي شود بر خشم خود غلبه کرد. آن ها را به ورزش و فعاليت هاي بدني ترغيب کنند و خودشان نيز گاهي با پسرشان ورزش کنند.




  1. حامي او باشند و به پسرشان توجه کنند




پدران بايد در اين زمينه کمي از خود گذشتگي کنند. مثلا اگر مي بينند که پسرشان ناراحت است به جاي بي محلي و بي توجهي بيشتر به او نزديک شوند و علت ناراحتيش را بپرسند و به او اطمينان خاطر دهند که تا حد توان کمکش مي کنند که مشکلش حل شود. حتي اگر پسرشان از صحبت کردن امتناع کرد سعي کنند راه ارتباط با او را بدست بياورند. در اين شرايط تنها گذاشتن او کار خطرناکي است. هر چه پدر و مادر به پسرشان نزديک تر باشند بهتر است.




  1. او را تشويق کنيد




ازنکات کليدي در روابط پدر و پسر اين است که علاقمندي هاي او را بشناسيد و به او کمک کنيد که در مسيري که قدم بر ميدارد بهترين باشد. نه اينکه بگوييد اين کار به درد تو نمي خورد. اين رشته تحصيلي مناسب تو نيست. اجازه دهيد تصميمات مهم زندگي اش را خودش بگيرد. مگر اينکه مطمئن شويد در اين مسير چاله است. موانع را به او نشان دهيد و از تجربيات افرادي که اين مسير را رفته اند کمک بگيريد.




  1. هم صحبت خوبي برايش باشيد




اگر پدر خوبي باشيد پسرتان بيشتر از هر زمان ديگري به شما نزديک مي شود. سعي کنيد به جاي اينکه نقش والدين را داشته باشيد با او دوست شويد. اطلاعات خود را بروز کنيد. اين فاصله فرهنگي بلاي جان خانواده ها شده است. تا مي توانيد در مورد مسائل مختلف مطالعه کنيد تا هم صحبت خوبي براي فرزندتان شويد. اگر به اينصورت رفتار کنيد پسرتان نيز اجازه اشتباه را به خود نمي دهد زيرا مي داند که شما هر چه را که مي گوييد به صلاح خودش است.




  1. کارهاي مردانه را به او بسپاريد




سعي کنيد کارهايي که يک مرد بايد انجام دهد را به او ياد دهيد. به او بياموزيد که روي پاي خودش بايستد. به ديگران کمک کند. حتي ماشين را روشن کند و تعميراتش را نيز به او بياموزيد. تنها پدر است که مي تواند به پسرش بفهماند مرد بودن يعني چه و در آينده مسئوليت بزرگي بر عهده اوست. پدر به پسر مي گويد که اشتباهات او را تکرار نکند و راه هاي درست نرفته پدر را برود. در اين صورت است که آينده او تضمين خواهد شد. پسر تا زماني که مسئوليت بزرگي به او سپرده نشود مزه مرد بودن را نخواهد چشيد. اگر در اين زمينه به مشکلي خورديد مشاوره خانواده کمک خوبي براي شما خواهد بود.


رابطه پدر و پسر


چرا پسر بايد احترام پدرش را حفظ کند؟


همه ما از اهميت و جايگاه پدر آگاه هستيم. پدر هر چقدر هم که بد باشد باز هم پدر است و احترام او واجب. دراين بين پسران معمولا نسبت به ساير اعضاي خانواده، کمي با پدرشان راحت تر صحبت مي کنند. بهتر است در اين بين با آن ها خوش رفتار باشيد. پدران معمولا از پسرانشان زودرنج تر و حساس تر هستند. به اصطلاح دلشان از پسرشان راحت تر مي شکند. پدر از قديم الايام رهبر خانواده بوده و بسيار مغرور است. هيچگاه غرور او را نشکنيد و او را با حرف هايتان آزرده خاطر نکنيد. اگر در زمينه اي اختلاف نظر داريد سعي کنيد سکوت کنيد و بگوييد حرف شما هم کاملا درست است و روي نظر شما هم فکر ميکنم.


چه دلايلي باعث بي احترامي پسر به پدر مي شود؟



  • تربيت نادرست خانوادگي و لوس شدن پسر

  • عدم پذيرش انتقاد از سوي پسر

  • عدم کنترل خشم

  • همکاران يا دوستان بد و ناباب

  • مشکلات اقتصادي و فشار رواني ناشي از نداري و فقر

  • مشکلات روحي و رواني خانوادگي و زندگي در محيطي کاملا تنش زا

  • دوران بلوغ پر تنش


عواملي است که باعث بي احترامي به پدر خواهد شد.



سوالات متداول


عواملي که کار پدر و پسر را به اختلاف مي کشاند؟


معمولا در هر خانه اي به بهانه هاي مختلف پدران و پسران با هم درگير هستند. اما مهم ترين عوامل دعواي پدر و پسر :اختلافات سني پدر با پسر ، اختلافات فرهنگي، مشکلات اقتصادي و فقر است که حتي تا سن 30 سالگي نيز ادامه دارد.


از چه زماني پدر بايد پسرش را تربيت کند؟


معمولا از دوران کودکي و از زماني که کودک ميتواند حس کند، ببيند و بشنود بايد کاملا تحت نظارت پدر و مادر باشد. رفتارهاي خوب و بد دختر و پسر از دوران کودکي اش شکل ميگيرد. فراموش نکنيد نقش پدر در همه زمان ها پر رنگ است. پسر در دوران کودکي، نوجواني، جواني و حتي زماني که خودش صاحب فرزند شد به محبت پدرش نياز دارد.


آيا پدري که خودش اشتباه مي کند مي تواند پسر خوبي تربيت کند؟


در اکثر موارد خير. زيرا همانگونه که گفته شد پدران الگوهاي فرزندان خصوصا فرزندان پسر هستند. هر کار اشتباه، تصميم اشتباه يا رفتار بد در زندگي آن ها نيز تاثير مستقيم خواهد داشت و به نوعي آن ها را تقليد مي کنند. البته همه انسان ها جايز الخطا هستند اما اگر فرزندان سالمي مي خواهيد بايد درصد اشتباهات خود را کم کنيد.



خدمات تلفني و آنلاين مرکز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه



هدف مرکز مشاوره و روانشناسي آويژه از ارائه اطلاعات لازم در زمينه مشکلات رواني، افزايش آگاهي شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کيفيت زندگي خود، گامي مهم برداريد. لطفا براي کسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مرکز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .


در اين راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره کودک به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد.


برگرفته از مقاله : منبع: مشاوره خانواده آويژه / https://psychology.avije.org/


10 Ways to Strengthen Father and Son Relationships


 


پدران چگونه پسرانشان را تربيت کنند؟

ترجمه کتاب براي گرفتن سرباز نخبگي

بايد ,کنيد ,پدران ,خانواده ,دوران ,زندگي ,دوران کودکي ,مرکز مشاوره ,مشاوره خانواده ,دوران نوجواني ,ارزش قائل ,مرکز مشاوره آويژه
مشخصات
آخرین جستجو ها